Рокля на точки за романтична визия

Posted by alertbg 16/01/2023 0 Comment(s) Блог,

 

Геометричните мотиви в дизайна на дамското облекло са една от най-популярните тенденции през последните години, която не губи позиции през 2023 г. Наред със сложните абстракции са на мода минималистичните елементи и в колекциите на дизайнерите има много точки - в различни нюанси и размери. Те неизменно привличат вниманието на модата, най-романтичният дизайн, с помощта на който изображението придобива изтънчена игривост. Нека се опитаме да разберем на кого подхожда роклята на точки и с какво може да се комбинира.

Модни модели на рокли на точки

Дизайнерските експерименти през новия сезон засягат цветовете, кройката на тоалета, разположението на основните елементи. Но универсалната опция е полка точки, „разпръснати“ върху платното произволно или нанесени в строг ред. За да създадете класически образ, за предпочитане е да изберете черно-бяла гама, където основата може да бъде тъмна или светла. Ако трябва да впечатлите дръзка личност, готова да извърши нетривиални действия, по-добре е да спрете избора си върху червена рокля с бели точки или други модели, които са не по-малко ярки в цветови комбинации.

Според водещи дизайнери най-популярните представители на дамското облекло с щампи на точки са:

  1. Миди рокли на точки.

Средната дължина на полата е наистина универсална. Такива модели придават на момичетата особен чар и подчертават крехкостта на фигурата. Тези рокли, съчетани с правилните аксесоари, могат да се използват като ежедневна част, както и да се носят в офис със строг дрескод. Но трябва да се има предвид, че миди роклята за ниска височина не е подходяща. Миниатюрните момичета се съветват да избират къси или дълги стилове с висока талия, благодарение на които можете да станете визуално по-високи.

  1. Дълги рокли на точки.

Моделите с поли до пода са много разнообразни. В зависимост от целта можете да изберете опция от скъпи тъкани (сатен, дантела, масло) с пищно многоетажно дъно, рокли от шифон, които леко текат около фигурата при ходене, продукти в класически стил с права пола, украсени с пеплум или дантела.

  1. Рокли с разголени рамене

Игривите модели без рамене или на тънки презрамки са най-подходящи за лятна ваканция, ежедневни разходки, романтична среща с любим човек. Съчетавайки основата с подходящите обувки и аксесоари, можете да създадете много разнообразни стилови визии.

  1. Рокли на големи точки

Едрите точки в женското облекло не губят своята актуалност. Но си струва да запомните, че такива елементи визуално увеличават, следователно са подходящи само за слаби момичета. А за собствениците на големи фигури е по-добре да ги откажат в полза на стилове, които подчертават достойнствата на великолепните обеми.

В допълнение, рокли-калъфи на точки, които са класика на бизнес стила, и тоалети, стилизирани като 60-те години на миналия век, не излизат от мода.

Пола на точки: с какво да комбинирате

За да се чувствате най-удобно и да привлечете възхитени погледи, трябва да се вземат предвид правилата за оформление. За разходка в хладно време можете да носите рокля заедно с изрязано яке, чийто цвят е избран в съответствие с щампа на точки или в контраст с нея. Младежките визии позволяват смели комбинации от кожени якета с леки шифонени рокли.

Що се отнася до обувките, летните модели изглеждат страхотно с елегантни сандали на ток, равни балетки или леки обувки. Зимните рокли се съчетават добре с боти, ботуши и дори масивни ежедневни ботуши.

Ако искате да създадете романтичен образ, в дрехите трябва да преобладават леки, ефирни елементи, като се фокусира върху елегантността на фигурата. За да го завършите хармонично, използвайте дискретни аксесоари в меки нюанси - клъчове, единични гривни, тънки презрамки.

След като разберете на кого подхожда роклята на точки, можете да започнете да избирате идеалния вариант, като вземете предвид препоръките за дизайн. Но когато създавате модерен образ, не забравяйте за собствения си комфорт. Само в този случай покупката ще донесе истинско удоволствие, а новопридобито нещо ще заеме достойното си място в гардероба.

Leave a Comment