Как да се обличаме стилно в офиса. 5 съвета от стилиста.

Posted by alertbg 14/01/2023 0 Comment(s) Блог,

Мнозина са свикнали с факта, че офис стилът е сив, скучен и неинтересен. В него преобладават черни и бели цветове, които само предизвикват копнеж. Но работниците със сериозни специалности също могат да се обличат красиво и стилно, ако знаят какви техники да използват, с какво да комбинират аксесоари и какви нюанси да добавят към изображението. Ние се учим от дизайнерите как правилно и успешно да комбинираме нещата помежду си. Така ще можете да създадете много интересни и закачливи визии.

Като правило, офис стилът се характеризира със строгост, сдържаност и лаконичност. Съдържанието му зависи не само от характеристиките на дрескода, но и от вашите предпочитания. За разнообразяване на облеклото се вземат ярки акценти, закачливи щампи, както и оригинални кройки.

Общи правила за съставяне на офис визия

За да може вашият вид да привлече вниманието, но да не надхвърля кода за облекло, е важно да следвате тези правила:

  • Изберете туники с ръкав, пуловери и якета, които не разкриват голи части от тялото. Характерни черти са линиите, проектирани в строг стил. Важно е в това облекло да сте в хармония със себе си. Но се откажете от мрежести тъкани, кристали, накъдрени ивици, неразумни и големи шарки.
  • Купувайте продукти, които са изработени от надеждни, висококачествени тъкани с практични и изискани фитинги.
  • Изберете неутрални и спокойни цветове. Например черно, тъмно синьо, кафяво, бежово.
  • Ръководете се от такива принципи като елегантност, сбитост и строгост на линиите. Ако се доверявате повече на класическите варианти, изберете права пола, тесен панталон, риза и сако. Такива решения винаги изглеждат печеливши.

Топ 5 съвета за гардероб от нашия стилист:

Ярки акценти

Добавете към визията си изтънчено изумрудено, деликатно бяло, кремаво или бежово. Лилаво, бордо ще свърши работа. Можете да изберете туника, риза или тениска с райе, с геометричен модел или каре.

Колор блок или кариран костюм или такъв, който пасва точно на фигурата, е печеливша опция, която подхожда на всички. Погледнете по-отблизо костюмите, които се отличават със сложна кройка, удължена страна, обемни ревери и оригинална драперия. Този сезон, на върха на популярността, късо яке, оверсайз модели.

Добавете риза

Изберете между вталена или свободна кройка. Но стилистите съветват да дадете предпочитание на модели, които са с размер по-голям от вашия. Лавандула, приглушено синьо или мока - какво ще изберете, за да освежите външния вид?

Различни щампи

Можете да придадете на визията си свежест и оригиналност, ако умело комбинирате няколко строги рисунки наведнъж. Ако работите като финансист, тогава дрескодът все още не ви ограничава в това. Така че можете да изберете риза в кремав цвят, върху която цветето ще бъде нарисувано с по-тъмен  нюанс. Чудесен вариант са драперии, които винаги изглеждат изгодни.

Изберете стилни, красиви дрехи, които ще подчертаят вашата харизма и ще направят образа ви привлекателен.

Leave a Comment