Как да подчертаем женствеността си с рокля

Posted by alertbg 03/01/2023 0 Comment(s) Блог,

Грешка е да се мисли, че за да сте женствени е достатъчно дълга коса, рокля и токчета. Дори и това да е налице, една жена може да изглежда нехармонично и неестествено. Можете да изглеждате женствени в дънки и с къса прическа, основното е умело съчетание на нещата и вътрешно усещане.

В тази статия ще ви разкажем какви дрехи помагат за създаването на женствен вид.

 

Основи на женствеността: анализираме концепцията

Класическото разбиране за женственост включва крайната противоположност на мъжествеността. Мъжете имат къси коси, жените имат дълги коси. Мъжете носят панталони, жените носят рокли и поли и т.н. Тук обаче също има нюанси.

В панталоните също можете да изглеждате женствени, важното е какви са те и с какво се комбинират. Късата прическа също може да придаде на външния вид +100 точки за женственост, ако е допълнена с панталон с висока талия от лека материя и малки бижута.

 

Основите на женствения външен вид в роклите и панталоните

Нека видим от какво се състои понятието "женственост" и какви дрехи ще ви помогнат да я подчертаете. Нека назовем типичните черти на женския стил в облеклото. Как да направите образа женствен , основните фактори:

Свободна кройка

Дрехите не трябва да са тесни! Трябва да има малко въздух между него и тялото. Дълга рокля, която леко пада върху фигурата, плавно се огъват около нея, изглежда много по-добре от рокли, които подчертава всички нюанси на тялото.

Дамски широки дрехи

Такъв образ не може да се нарече женствен, по-скоро агресивен или дори вулгарен. Имайте предвид, че носейки твърде широки дрехи можете да постигнете обратния ефект. Оверсайзът сега е в тенденция, но трябва да намерите баланс.

Меки тъкани

Материята на облеклото трябва да е мека и привлекателна, да ви кара да искате да я докоснете. Женствените изображения се получават с помощта на памук, кашмир, сатен, органза, дантела. Тъканите могат да блестят, но най-важното, в умерени количества, което ще подчертае красотата.

Дамски рокли от меки материи в спокойни цветове и щампи

В женските образи преобладават спокойни, пастелни цветове - бежово, синьо, бяло, розово и др. Неонови и крещящи нюанси не са подходящи.

Що се отнася до рисунките, те също са спретнати. Дрехите могат да съдържат деликатни флорални аранжировки, полка точки или всякакъв дребен, некрещящ принт.

Женствени стилове

Роклите  трябва да са вталени, но не тесни. Дължината не трябва да е мини, а деколтето не трябва да е прекалено дълбоко. Дългите рокли могат да стоят красиво на тялото, образувайки гънки, което ще подчертае мекотата на изображението. Пеплум, голо рамо, висока талия, цепка на полата (Не дълбока!), волани също така перфектно подчертават женствеността.

 

Какви елементи от гардероба подчертават женствеността

Роклите

За да създадете женствена визия, няма нищо по-добро от роклите. Именно с тях се свързва жената. Вярно е, че не всяка рокля е подходяща за желания ефект. Следните модели работят най-добре:

дълги или миди рокли; рокли със свободна кройка; рокли с пухкава пола; рокли с волани; дантелена рокля; рокли с щампи; рокли без рамо или с едно рамо; спокойни цветове.

Полите

Това е вторият по важност елемент за създаване на женствена визия. Полата от летяща материя придава лекота, ефирност и чар. Платът може да бъде както тънък, така и плътен, основното е стилът. Полата трябва да е миди или макси, не трябва да е прилепнала. Можете да изберете всеки стил - пола тип молив, А-образна, плисирана и т.н. Но имайте предвид, че други елементи в изображението също ще играят важна роля.

Панталоните

Панталоните също могат да бъдат женствени, въпреки че са мъжки стил. Модерната жена не може без този артикул, но благодарение на многото стилове е лесно да се намери елегантен модел.

За да направите изображението да изглежда женствено, изберете свободен продукт с права кройка. Това може да бъде просто класически панталон, палацо, висока талия, тесни. Но когато избирате панталони, трябва да помислите над горната част, така че изображението като цяло да се окаже нежно. Струва си да се обърне внимание на мек свободен пуловер, блуза с малка декорация, топ в летен стил.

Женствена визия с панталон:

Трябва да избягвате скъсани дънки, заужени панталони, джогери, както и модели с агресивни цветове.

 

Заключение

Женствеността не се разкрива чрез разголени гърди, бедра и оскъдни тоалети. Тя е обратното на вулгарността и неестествеността. Но не е достатъчно да носите женствен тоалет, трябва да го съчетаете. Освен в облеклото, женствеността трябва да бъде подчертана чрез уверен, но мек поглед, изправена стойка, обноски и вътрешно усещане, че сте неустоими. И последният щрих към образа Ви ще донесат фините нотки на парфюм, който ще обърне след Вас всички минувачи.

Leave a Comment