Коктейлни рокли - по какви поводи да ги обличаме?

Posted by alertbg 30/01/2023 0 Comment(s) Блог,

Коктейлните рокли са вид облекло, създадено за полуофициални поводи и срещи, което обаче успешно може да се носи и ежедневно. С какво се характеризират тези модели? Кога точно трябва да ги носите? Предлагаме в статията по-долу.

Характеристики на коктейлна рокля

Коктейлните рокли имат определена дължина. Ето защо, тези модели не трябва да бъдат по-къси от коляното. Обикновено стигат до коленете или малко под коленете, но има и по-елегантни дълги рокли с дължина до глезена. Освен това тези модели не трябва да са прозрачни, провокативни и разкриващи твърде много от тялото. Това е преди всичко много елегантно облекло, фино подчертаващо силните страни на фигурата. Обикновено има и деколте, но са популярни и версиите, вградени под врата. Най-често тези модели имат тесни горна част и разширена долна част (понякога върху фуста от тюл), въпреки че версиите с молив също са популярни.

Що се отнася до материала, обикновено роклите от този тип са изработени от жакард, шифон, сатен или памук, така че могат да се носят и ежедневно. Коктейлните рокли трябва не само да изглеждат страхотно, но и да осигуряват свобода на движение. Най-добре е те да са удобни и да работят добре, когато танцувате.

На какви поводи трябва да носите коктейлни рокли?

Както споменахме по-рано, коктейлната рокля ще бъде перфектна, особено по време на полуофициални поводи. Поради това е идеален за банкети, партита и събития, които не изискват много елегантни вечерни рокли. Също така ще работи добре по време на различни церемонии, например кръщене, причастие или сватба в църква или служба по вписванията. В зависимост от модела и материала, използван за изработка, коктейлните рокли също често се използват в ежедневието, включително и на работа. От своя страна моделите, изработени от лъскави тъкани или много декоративни, могат успешно да се използват по време на например карнавални партита или сватби. Елегантна коктейлна рокля в приглушени цветове ще ви подхожда добре и при посещение на театър, кино, ресторант, както и на среща. Може да се носи за корпоративни събития и семейни тържества. От няколко години това облекло все по-често се избира за абитуриентска рокля, заменяйки много елегантните, дълги бални и вечерни рокли. Както можете да видите, има много възможности за използване на коктейлни рокли.

 

Така наречените коктейлни стилизации включват елегантни, но в същото време не твърде натруфени и декоративни рокли. Цветът им зависи от повода, за който искаме да го носим. Моделите в класическо черно, бежово или бяло винаги ще работят, но версиите в приглушено розово, синьо и други пастелни цветове също са елегантни. Нищо не пречи да носите модел в по-наситени цветове. Червени, зелени или сини версии могат успешно да се носят на срещи, ходене на кино, фирмени или семейни събития. От друга страна, лъскавите модели с пайети във всякакъв цвят са препоръчителен избор за новогодишни партита. С какво да носите коктейлна рокля? Изборът на аксесоари зависи от самата рокля, но винаги си струва да следвате принципа на минимализъм, скромност и без преувеличение. Обикновена чанта тип клъч, обувки с помпи или високи токчета и семпли бижута винаги вървят добре с всяка коктейлна рокля. Струва си да запомните за внимателен, за предпочитане естествен грим.

Leave a Comment