Как да изберем свой собствен стил ризи и блузи?

Posted by alertbg 27/01/2023 0 Comment(s) Блог,

Стилът на обличане е вашата визитна картичка.Той казва много, както за финансовото ви състояние , така и за характера, професията ви, средата, в която се движите, музиката, която предпочитате. Всеки би желал да изглежда добре. Всеки би желал да е стилен и модерен. Но как се постига това?

Да разгледаме основните стилове на облеклото:

 

Спортен

Спортните дрехи са основната част от гардероба на всеки човек. Говорим за маратонки, анцуг и обикновена тениска, туника с къс или дълъг ръкав. Ще се съгласите, че са подходящи, както за спорт и фитнес, така и за разходка извън града, пазар, бързо кафе с приятел.

 

Непринуден

Това е най-естественият от всички стилове, включващ ежедневното облекло: панталони, дънки, блузи, ризи, пуловери. Цветовете не са ярки и крещящи, а спокойни и неутрални. Комбинирането става  лесно и бързо, а и ще бъдете с различна визия всеки път.

 

Свободен

Преди години беше невъзможно да излежеш от къщи с  палто по-голямо от твоя размер и още повече в комбинация с анцуг. Или скъсани дънки и строго сако. А може би и твърде широк пуловер. Не се налагат ненужни ограничения, щом е овърсайз, всичко е позволено! Нестандартните варианти за свободен стил са многобройни, удобни в ежедневието и не трябва да се изключват.

 

Бохо

„Бохо”  представлява стил на обличане, вдъхновен от начина на живот на свободните по дух хора и хипита, с препратки към стила на обличане на жените от края на 19 век. Той се характеризира с дълги свободни и разкроени поли и рокли, памучни блузи, етно щампи и дървени бижута, бродерии и различни декоративни елементи, украсени чанти, и декорирани с камъчета ниски сандали или ниски боти до глезена. Като цяло това е един колоритен начин на обличане, дори и с елементи от мъжкия гардероб.

Вземате някой харесван от вас бохо елемент и го интегрирайте  към собствената си представа. Звучи лесно, но работи безотказно – и вече сте бохо! 

 

Авангард

 Това е една от най-шокиращите и противоречиви тенденции в света на модата. Този стил има необичайни аксесоари, ярки цветове, нестандартни форми на облекло и необикновени прически.

 Облекла в авангарден стил винаги се отличават с ярки и запомнящи се декорации - широки кожени колани, огромни пластмасови копчета, метални ципове и катарами, украсени гривни, големи обеци. Но всички избрани детайли трябва да бъдат хармонично комбинирани, в противен случай рискувате да изглеждате смешно и нелепо. 

 

Бизнес

Официално се прави разлика между бизнес стил на облекло, който е стриктно в съответствие с правилата и нормите на облекло за офиса и неформален офис бизнес стил на облекло, който е най-демократичен и ви позволява да покажете своята личност. Цветовете на деловия стил на облекло се характеризират със сдържаност и цветове като черно, бяло, сиво, бежово, синьо, без шарки и щампи. Модерният бизнес стил на облекло позволява наличието на ивици в дрехите и аксесоара под формата на шал за врата. Скъпите материи ще подчертаят статута и високата позиция в обществото. Също така бизнес и офис стилът на облекло не приветства изобилието от бижута и ако решите да допълвате имиджа си с бижута, тогава те трябва да са малки и ненатрапчиви. Не забравяйте за обувките в бизнес стил за офиса, които трябва да бъдат затворени.

 

Класически

Класиката изглежда подходяща при всякакви обстоятелства, независимо от възрастта и професионалната област на човека. Принципът на класиката е само един – елегантност, издигната в култ. Характеризира се с аскетизъм, простота, минимализъм и скромност. Независимо от това, този стил е и доста секси и има определен чар. Елементи, на които можеш да разчиташ:  черна рокля, кашмирено палто, бяла риза, официален костюм

 

И така нека не забравяме, че стил е способността да разпознаем своята личност. Естетически усет към външният ни вид, за да се чувстваме спокойно. Създаването на стил във визията е и начин на изразяване, да си играем със собствения ни образ, като черпим удовлетворение от него. Преди всичко погледнете вътре в себе си и вижте кой живее там: желязна бизнес дама с куп важни решения и права, романтична мечтателна личност или свободолюбив бунтар.

Стилът със сигурност може да промени външния ви вид, но и живота ви! 

Leave a Comment