Дамски блузи за макси дами и не само. Правилен избор за всяка фигура

Posted by alertbg 13/01/2023 0 Comment(s) Блог,

Блузите в женския гардероб са универсално нещо. Този елемент от гардероба може да се носи с панталон, пола или дънки. Дамите със заоблени форми изпитват определени трудности при избора на блуза, така че трябва да обърнете внимание на някои от нюансите, представени по-долу.

 

Избор на размер

Определено правило при избора на блуза с дълъг ръкав за пълни жени и други дрехи е правилният избор на размер. Блуза, която е ушита по размер, ще изглежда страхотно на фигурата без никакви гънки или несъответствия. За да направите визуално великолепната фигура по-стройна, трябва да следвате определени съвети от стилистите относно кройката, материята на тъканта, цветовата схема и декоративните елементи.

 

Изборът на форма и стил

Доста често жените, опитвайки се да скрият недостатъците на фигурата, обръщат внимание на широките модели, което е фундаментално погрешно, защото по този начин те изглеждат по-големи. Пълните жени трябва да избягват дрехи, чиято кройка може визуално да акцентира върху недостатъците на фигурата. Следните видове блузи не са подходящи за жени с наднормено тегло:

  • обемни блузи и изобилие от волани;
  • бродирани с големи декоративни орнаменти;
  • модели, линиите и шевовете в които са хоризонтални;
  • раирани модели с хоризонтални линии;
  • стесняващи се към дъното.

 

Избор на блуза въз основа на типа тяло:

1. Крушовидна форма

В този случай не е трудно да изберете блуза, която може визуално да отслабне една жена. На първо място, трябва да обърнете внимание на характеристиките на фигурата. В случай на пълни бедра и по-малко пищна горна част, трябва да изберете блузи в светли нюанси, с акцент върху талията или в областта на гърдите.

Необходима е широка яка. Изрезът може да бъде квадратен или V-образен. Струва си да разгледате по-отблизо модели, които имат атрактивна драперия на деколтето. Отлично решение би било асиметричното дъно, а дължината на блузата трябва да достига до средата на бедрото.

Момичетата и жените с такава фигура могат да носят широки и вталени модели. Този тип фигура позволява използването на раменни подложки, които ще помогнат да се скрие наличието на обемна долна част.

2. Форма тип "ябълка"

Имайки пълна талия и корем, трябва да изключите вталените и тесни дрехи от гардероба си. Препоръчват се блузи с висока талия за пълни жени. Те могат да подчертаят гърдите на жената и да скрият съществуващите недостатъци на фигурата. Обърнете внимание на стилове, които се закопчават, чиято дължина трябва да покрива стомаха. Най-добрият вариант би бил ръкав до лакътя. Блузите за пълни жени, които ги вталяват, не трябва да са ярки на цвят, разрешени са вертикални и диагонални райета или наклонени карета. Такива жени ще изглеждат привлекателни в свободни туники с дълбоко деколте.

3. "Ябълка-триъгълник"

В ситуация, в която горната част е по-масивна, стилистите съветват да комбинирате тъмно горно и светло дъно. В този случай можете да закупите вталени модели с овално деколте. Асиметрично деколте или едно отворено рамо изглежда привлекателно. Тези блузи могат да имат ръкави с нестандартна форма, допустима е бродерия на шията, която може визуално да намали обема на гърдите. Пончо блуза е един от най-добрите варианти за този тип фигура, защото тази кройка ви позволява да скриете пълната горна част. В тази ситуация са подходящи и леко вталени модели под колана.

4. Блузи за ниски момичета

Момичетата с нисък ръст трябва да обърнат внимание на удължените модели. Обърнете внимание на монофоничните модели или тези, които имат вертикална тънка лента. Можете визуално да коригирате пълнотата на гърба, като поставите декоративни елементи по гръбнака.

 

Оптимални цветове и щампи

Важно е да се отбележи, че с правилната комбинация от цвят и печат можете визуално да коригирате фигурата на жената. Така че дори белият цвят ще изглежда привлекателно за нея и ще подчертае достойнството на фигурата, въпреки факта, че се счита за неприемлив в гардероба на жените с наднормено тегло. Тази опция е идеална за тези, които имат форма на круша. Черни и тъмни блузи ще изглеждат добре на жени с големи гърди и широки рамене. Зелени, сини, коралови, лилави и кафяви цветове са страхотни за пухкава фигура. Препоръчително е да избягвате блестящи и преливащи цветове. Най-добре е да обърнете внимание на матовите нюанси.

Струва си да купувате само блузи с малък печат, тъй като големият ще увеличи обема Ви. Струва си да избягвате големи фигури, тъй като те визуално запълват.

 

Допълнителни декорации

Изображението почти винаги се нуждае от аксесоари и бижута. Подробности за блуза за жени с наднормено тегло могат да отвлекат вниманието на другите от пълнотата на нейния собственик. Това може да стане с помощта на красиви копчета, необичайна закопчалка и по много други начини. Тънък колан върху блуза визуално ще привлече вниманието към талията и ще подчертае пълнотата, така че трябва да изберете колан със среден размер. Големите и издължени бижута на врата са чудесно решение. Не се препоръчва използването на малки бижута, както и миниатюрни чанти.

Leave a Comment